Om Inderøyhonning

Bedriften hadde sin spede start allerede sent på 70-tall av min far Sigbjørn Kvam. Etter litt prøving og feiling og andre gårdsproduksjoner i mellomtiden, ble birøkt etterhvert hans hovedgeskjeft i løpet av 80-tallet. Siden da har honningbier vært husdyr her på gården frem til 2021!

Fra ung alder av, sammen med mine søsken, har det alltid vært arbeid å gjøre for pappa i birøkten. Etikettere glass, lage tavler for bivoksplater for å ha i bikubene og være med til bigårdene rundt omkring. Det er flotte minner og veldig tidlig ble ønsket om å være tett på naturen klarlagt. Dette førte til gårdsovertakelse etter min fars bortgang og siden 2015 har vi omgjort birøktbedrinten og tatt sakte steg fremover. I tiden fra 2015 og fremover var fokuset først og fremst på de lokale kundene og nærregionen. Vi har egentlig ikke hatt nok honning til å dekke markedet i de årene!

Fra 2021 måtte produksjonsmetoden endres. I nyrenoverte lokaler tar Inderøyhonning imot også lokal nektar fra nærområdet. Vi gjennomfører prosessering av honningen og tapper de på glass når de er klare. Honningen hentes fra de samme områdene som fra min fars tid, og fokuset er på å kunne skape rene og smakfulle kvalitetsprodukt!

Fra 2023 kan du nå kjøpe vår bivokslysprodukt i nettbutikk, fra gårdsutsalget og i utvalgte lokaliteter. Vi ser frem til å kunne tilby bivokslys med rene dufter rett fra naturen til deg!

Om du er nysgjerrig på hva honning faktisk inneholder, kan du trykke her: Om Honning

Eller om du ønsker å vite mer om bivokslys og hvorfor det kan være et bra valg for deg, kan du lese det her: Bivokslys


Under: Sigbjørn Kvam på en av mange Hitra-turer hvor lynghonning høstes!

Sigbjørn Kvam på en av mange Hitra-turer

Ikke bare er honningen vakker, velsmakende, men den er også laget av noen av vår verdens evolusjonsmestere. Biene har eksistert i minst 120 millioner av år!

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0