Våre Velgjørende Bivokslys

Nyt 100 % Rene Bivokslys

Våre lys er rentbrennende, gir en sval duft av honning i rommet, brenner lengst av alle vokstyper og har en flamme som gir en vakker glød.

Alle innsatsmidler er bærekraftige og organiske. Vi bruker ren bivoks av høy kvalitet, godkjent for kosmetisk bruk fra England, og bomullsveker tilpasset bivoks som gir en renest mulig brenning av lys. Vi bruker ikke egen, norsk bivoks da den er forbeholdt biene. Det er viktig! Vekene er selvtrimmende, men les gjerne vedlikeholdstips nederst på siden som gir deg den beste lysopplevelsen!

Har du bivokslysrester? eller ønsker du å gjenbruke glasset til enten lys eller noe annet? Da vil det snart komme tips om hvordan du kan gjenbruke de!

Bivoks beregnet for lyslaging skal derfor kun brukes til lys og kan på ingen måte gis til biene.

Hvorfor bivokslys stedet for andre vokslys?

Fordelene med bivokslys opp mot andre lys er mange!

Bivokslys kan med sine naturlige egenskaper rense luft innendørs. Bivoks har negative ioner som frigjøres ved brenning som vil fungere som en mini-luftrenser. I tillegg har bivokslys det høyeste smeltepunktet av alle typer lysvoks, som gjør at når du kjøper et bivokslys med samme vekt som et annet vokslys, vil bivokslyset vare lengre og dermed gi mer valuta for pengene.

Ikke minst får du også en soft og nydelig duft av bivoks og honning i rommet du tenner lyset i, og samtidig en vakker og sterk flamme. Bivokslys gir derfor god stemning innendørs!

Vårt Utvalg av lys

 • Lys I glass – Foreløpig ligger serien med ren bivoks ute. Det som kommer snart er en serie som har både bivoks og kokosnøtt, vil du i tillegg ha duften av kokos, som er min favoritt! En tredje serie er bivokslys tilsatt både kokosolje og naturlige essensielle oljer. Foreløpig er størrelsene 60 ml, 120 ml og 200 ml, med apotekerglass eller klart glass.
 • Frittstående lys – Her fokuserer vi mest på kubbelys og kronelys, men opp mot jul produseres også andre typer. Følg med i nettbutikk da den oppdateres fortløpende
 • Lys i metallboks – Her er et lite utvalg med lys som er fine å ha med seg f.eks på tur, trygge å putte i veska eller bagen for å frakte med seg, ha på bord utendørs. Ca 120 gram bivoks.

Mange foretrekker veganske eller vegetabilske lys (som vi støtter 100%!). Bivoks som hentes fra bikubene er også bærekraftig så lenge man ikke overutnytter ressursen – som med alle naturressurser. Det er dessverre også slik at ikke all soyavoks høstes på bærekraftig måte og flere kan være av genmodifiserte avlinger, og det er lik så viktig å spørre forhandler eller produsent om hvordan voksen de har er høstet. Sunn og bærekraftig praksis i produksjonen av bivoks (og honning) er veldig viktig, ettersom bienes helse og gode liv også er viktig for oss og vår natur.

Slide 1
100% ren bivoks!

Visste du at bivokslys er med på å rense inneluften?
Når voksen smelter slippes det ut negative ioner som er med på å rense luften lik som noen grønne planter gjør. I tillegg så dufter det honning!

Slide 2
Varme

Varme gir en god følelse. Det kan være omtanken som varmer. Lyset som gir en glød. Kveldskosen med tent lys, tekoppen i hånda. Disse lysene er laget for deg med omtanke for både bienes miljø og ditt innemiljø.

Slide 3
Naturlig gult er kult.

Bivoksen er nøye filtrert som også betyr at den er godkjent for kosmetisk bruk. Den er ikke bleket eller tilsatt noe. Se vårt utvalg i nettbutikken!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

LYSTIPS:

 • Husk alltid å ha lys på et jevnt underlag
 • Ha alltid lyset på en plate eller beholder som beskytter underlaget mot varme fra lyset, da glasset kan bli noe varmt.
 • Lys og hvordan de brenner kan påvirkes av trekk (eksempelvis åpen dør, varmepumpe som peker mot lysene o.l.)
 • Hold lys unna brennende materialer (gardiner, duker, dekorasjon m.v)
 • BIvokslys kan trekke seg sammen etter slukking og det kan oppstå sprekker rundt veken. Dette er en helt naturlig reaksjon som har ingenting å si for lysets brennkvalitet og har med at temperaturen i voksen reagerer på romtemperaturen som kjøler ned lyset raskt hvis det er litt kaldt.
 • Tente lys skal alltid være under oppsyn. Aldri tenn på lys om natta eller hvis du er ute.
 • Klipp av brent topp på veken før du tenner den neste gang for renest mulig flamme
 • Selvtrimmende bomullsveker vil bøye seg og vil derfor «spise» seg selv opp, men om du ønsker kan du trimme av slik at den står rett før neste tenning.
 • Soting kan forekomme, men avhenger av flere faktorer; jevnlig trimming av veken, brenn minst 1 time og maks 4 timer i gangen og unngå trekksoner.
 • Nyt!

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0