Bivokslys

Bivokslys

I lyslagingen bruker vi importert, ren og sertifisert bivoks av høy kvalitet, godkjent for kosmetisk bruk fra England. I tillegg brukes det organisk kokosnøttolje i noen av lysproduktene og essensielle oljer. Alle innsatsmidler skal være bærekraftige og organiske.

Det brukes også bomullsveker som gir en renest mulig brenning av lys. De fleste av vekene er selvtrimmende, men les gjerne vedlikeholdsguiden for lys for tips som gir deg den beste lysopplevelsen!

Har du bivokslysrester? eller ønsker du å gjenbruke glasset til enten lys eller noe annet? Da kan du lese her: hvordan gjenbruke bivokslysrester.

Hvorfor ikke bruke egen voks?

På mange vis skulle vi gjerne gjort det, men biene trenger å ha den voksen for seg selv! Norsk bivoks er en ren bivoks fri for antibiotika og uten risiko for restmidler fra medisinsk behandling av bier. I Norge, i motsetning til de aller fleste land, inkludert våre naboland, bruker vi kun organiske syrer som hygienetiltak (oksalsyre og hos noen birøktere melkesyre) for behandling mot parasitt i bikubene. Det er underskudd på norsk voks og derfor bør norsk voks prioriteres til biene selv.

Bivoks beregnet for lyslaging skal derfor kun brukes til lys og kan på ingen måte gis til biene.

Hvorfor bivokslys stedet for andre lys?

Fordelene med bivokslys er mange!

Bivokslys kan med sine naturlige egenskaper rense luft innendørs. Bivoks har negative ioner som frigjøres ved brenning som vil fungere som en mini-luftrenser. I tillegg har bivokslys det høyeste smeltepunktet av alle typer lysvoks, som gjør at når du kjøper et bivokslys med samme vekt som et annet vokslys, vil bivokslyset vare lengre og dermed gi mer valuta for pengene.

Ikke minst får du også en soft og nydelig duft av bivoks og honning i rommet du tenner lyset i, og samtidig en vakker og sterk flamme. Bivokslys gir derfor god stemning innendørs! I serien vår som har både bivoks og kokosnøtt, vil du i tillegg ha duften av kokos, som er min favoritt!

Mange foretrekker veganske eller vegetabilske lys (som jeg støtter 100%!). Bivokslys som hentes fra bikubene er også bærekraftig så lenge man ikke overutnytter ressursen – som med alle naturressurser. Det er dessverre også slik at ikke all soyavoks høstes på bærekraftig måte, og det er lik så viktig å spørre forhandler eller produsent om hvordan voksen de har er høstet. Sunn og bærekraftig praksis i produksjonen av bivoks (og honning) er veldig viktig, ettersom bienes helse og gode liv også er viktig for oss og vår natur.

Underliggende tema :Alltid behandle andre (også Moder Jord) som du vil ble behandlet! 😀

LYSTIPS:

  • Husk alltid å ha lys på et jevnt underlag
  • Ha alltid lyset på en plate eller beholder som beskytter underlaget mot varme fra lyset.
  • Lys og hvordan de brenner kan påvirkes av trekk (eksempelvis åpen dør, varmepumpe som peker mot lysene o.l.)
  • Hold lys unna brennende materialer (gardiner, duker, dekorasjon m.v)
  • Tente lys skal alltid være under oppsyn. Aldri tenn på lys om natta eller hvis du er ute.
  • Klipp av brent topp på veken før du tenner den neste gang for ren flamme
  • Soting kan forekomme, men avhenger av flere faktorer. Som nent over; jevnlig trimming av veken, brenn mellom 1-3 timer i gangen og unngå trekk.
  • Kjøp gjerne lys som er så bærekraftige som mulig
  • Nyt!

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0