Om honning

Er honning bare søtt?

Honning er prebiotisk, som vil si at honning gir næring til viktige bakterier i tynntarmen. I motsetning til sukker virker honning positivt på å lindre tilstander av magesårbakterien Helicobacter pylori.

Riktignok er det i mindre doser, men honning inneholder plantestoffer, mineraler, sporstoffer, enzymer og frie aminosyrer i tillegg til B1,B2,B3,B5,B6 og C vitamin, mineraler (kalsium, kalium, kopper, jern, magnesium, mangan, fosfor, natrium, sink, selen) og antioksidanter. Honning inneholder polyfenoler som er vist å dempe oksidativt stress.

Hvor mye??

Det vil være opp til den enkelte, men ifølge Berit Nordstrand kan bytte ut hvitt sukker med 1-2 teskjeer (15-25g) honning i ditt daglige kosthold. (det meste av informasjonen her er hentet fra: https://beritnordstrand.no/litt-honning-kan/)

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0